Custom Query (3474 matches)

Filters
 
Or
 
  
 
Columns

Show under each result:


Results (37 - 39 of 3474)

3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23
Ticket Resolution Summary Owner Reporter
#2850 fixed Meaning question um_support ChrisWells
Description

I’ve noticed that the model outputs a different value in annual mean than the average of the monthly values for the same year – i.e. if I download the apy.pp 2014 diagnostic surface temperature, it doesn’t match what I get if I download the 2014 apm.pp and take the average.

Why is this? I guess it might be due to some weighting to account for the assumed 30 day months, but am unsure. I suppose it also means I shouldn’t compare results which I make from different time profile outputs, and not should I calculate values using variables with different time profiles?

Cheers,

Chris

#2866 answered North/South halos too small for advection. um_support ChrisWells
Description

Hi,

I've had a suite of UKESM (u-bg601) running for ~95 years, and it just failed on 21081001, with

[0] ????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
[0] ???!!!???!!!???!!!???!!!???!!!       ERROR        ???!!!???!!!???!!!???!!!???!!!
[0] ?  Error code: 15
[0] ?  Error from routine: LOCATE_HDPS
[0] ?  Error message: North/South halos too small for advection.
[0] ?        See the following URL for more information:
[0] ?        https://code.metoffice.gov.uk/trac/um/wiki/KnownUMFailurePoints
[0] ?  Error from processor: 218
[0] ?  Error number: 320
[0] ????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

I followed the advice on https://code.metoffice.gov.uk/trac/um/wiki/KnownUMFailurePoints and turned on Max wind output and High diagnostics.

But I'm unsure what to look at now? Looking in cylc-run/u-bg601 I can see the job.err file in /log , but can't see anything to go from there.

I can see in /share/data/History_Data that the model got to 20181201.

Do you know where I should look to see the max wind and other diagnostics? And how I could use that to fix my problem and continue this run?

Cheers, Chris

#2882 fixed Puma Umui font issues ros ChrisWells
Description

Hi,

I'm trying to use the umui gui on puma, but when it opens, the font is too large to use (see attached screenshot). I tried this https://aufather.wordpress.com/2010/11/21/increasing-font-size-in-xming-server/ , and the suggestions here http://cms.ncas.ac.uk/wiki/UmuiCustomising (I made the .umui_appearance file in /home/ChrisWells), but neither of these changed this. This is the first time I've tried to open the umui since I changed laptops.

Do you know how I could fix this?

Cheers, Chris

3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23
Note: See TracQuery for help on using queries.