Opened 6 years ago

Closed 6 years ago

#1154 closed help (fixed)

UMUI does not display correctly

Reported by: eike Owned by: jeff
Component: UMUI Keywords:
Cc: Platform: PUMA
UM Version: <select version>

Description

I tried to run the UMUI on PUMA, but the output looks really weird, with huge fonts for the menu bar. I attach a screenshot.

Thanks a lot,

Eike

Attachments (4)

UMUI_screenshot.jpg (20.0 KB) - added by eike 6 years ago.
Screenshot
Screenshot.jpg (175.1 KB) - added by eike 6 years ago.
fonts_mapc4031 (65.6 KB) - added by eike 6 years ago.
fonts_puma (65.6 KB) - added by eike 6 years ago.

Download all attachments as: .zip

Change History (14)

Changed 6 years ago by eike

Screenshot

comment:1 Changed 6 years ago by jeff

Hi Eike

Try this command to copy a file into your home directory, then restart the umui

cp ~jeff/.ghui_appearance_win ~/.ghui_appearance

Jeff.

comment:2 Changed 6 years ago by eike

Hi Jeff,

thanks a lot, this solves my problem.

Cheers,

Eike

Changed 6 years ago by eike

comment:3 Changed 6 years ago by eike

However, unfortunately, I still get a problem if I try to copy an experiment: I get a dialog window which has a huge font size (see attached file Screenshot.jpg), and I can't even see the Ok or Cancel buttons.

Thanks, Eike

comment:4 Changed 6 years ago by jeff

  • Owner changed from um_support to jeff
  • Status changed from new to accepted

What computer/operating system do you use to run the umui?

Jeff.

comment:5 Changed 6 years ago by eike

I log in to PUMA from my local machine in Bath, which runs Linux (Ubuntu):

em459@limol $ cat /etc/*-release
CentOS release 5.5 (Final)
em459@limol $ uname -a
Linux limol.bath.ac.uk 2.6.18-238.5.1.el5 #1 SMP Fri Apr 1 18:41:58 EDT 2011 x86_64 x86_64 x86_64 GNU/Linux

ssh -Y eike@…

[…]

eike@puma:/home/eike> cat /etc/*-release
LSB_VERSION="core-2.0-noarch:core-3.2-noarch:core-2.0-x86_64:core-3.2-x86_64"
openSUSE 11.1 (x86_64)
VERSION = 11.1
eike@puma:/home/eike> uname -a
Linux puma 2.6.27.56-0.1-default #1 SMP 2010-12-01 16:57:58 +0100 x86_64 x86_64 x86_64 GNU/Linux

comment:6 Changed 6 years ago by jeff

Thanks for the info. Can you run this command

xlsfonts > fonts

and send me the fonts file.

Jeff.

Changed 6 years ago by eike

Changed 6 years ago by eike

comment:7 Changed 6 years ago by eike

I attached the output of

xlsfonts

both on PUMA and on my local machine (mapc-4031).

Thanks, Eike

comment:8 Changed 6 years ago by jeff

I've made some changes to the umui, can you restart the umui and see if I've managed to fix your font problem.

Jeff.

comment:9 Changed 6 years ago by eike

It seems to work now, thanks a lot for sorting this out.

comment:10 Changed 6 years ago by jeff

  • Resolution set to fixed
  • Status changed from accepted to closed
Note: See TracTickets for help on using tickets.