Opened 6 years ago

Closed 6 years ago

#1180 closed help (fixed)

HIGEM run doesn't behave as specified in the UMUI

Reported by: till Owned by: um_support
Component: UMUI Keywords:
Cc: Platform: HECToR
UM Version: 6.1

Description

Dear NCAS-CMS Team,
I've got an issue with my run xgvwl. In the umui I had specified (section Atmosphere → scientific parameters → General Physics) that the CO2 content increase by 1% per year. But from the model output I can see that the CO2 content hasn't increased as specified. This happened although I had done the specification in this window in exactly the same way as in previous runs (xcwxc is an example). So I don't really know what went wrong. I've also looked in the model parameters in /home/till/umui_jobs/xgvwl, but apart from the jobsheet there seems to be no file that specifies the increase rate. How can I check if and how the specifications in the UMUI are transferred to the model run? Any hints welcome …
Thank you

Change History (3)

comment:1 Changed 6 years ago by ros

Hi Till,

The changes to the CO2 content are output from the UMUI into the &CLMCHFCG namelist in the CNTLATM file.

CLIM_FCG_RATES(1,1)= 1.00000,

Hope this helps,
Cheers,
Ros.

comment:2 Changed 6 years ago by till

Hi Ros,
thank you very much, this was a valuable hint. I've also got a good clue from Len, in the form of a missing modset for this purpose. So hopefully things are fine now!
Cheers
Till

comment:3 Changed 6 years ago by annette

  • Resolution set to fixed
  • Status changed from new to closed
Note: See TracTickets for help on using tickets.