Opened 4 years ago

Closed 4 years ago

#1652 closed help (fixed)

SCM netcdf problem

Reported by: lbojka Owned by: um_support
Component: SCM Keywords:
Cc: Platform: ARCHER
UM Version: 8.6

Description

Forwarded query from Lina

I have just started using the SCM from your job xlmjb. I copied it into my xlupb and ran it on postprocessing machine following http://cms.ncas.ac.uk/wiki/Archer/SCM . The job seems to have run, but I got errors like "Error defining NetCDF variable: q_timen" (for all variables in file "/work/n02/n02/lboljka/SCMDATA/VN8.6_astex_mod.nc"). What would I have to do to get past these errors to get some output and would it come out in my work directory like it usually does or somewhere else? Do I need to specify anything in STASH and set run time>0 or not?

Eventually, I need to vary ozone and maybe surface temperature as well in it and see model behaviour. I was just wondering what is the best way to do this and to get the right outputs as well.

Awaiting jobid

Change History (4)

comment:1 Changed 4 years ago by lboljka

Hi Grenville

This is to give you a few paths… (looking at espp1) The job in UMUI is xlupb.
The file VN8.6_astex_mod.nc is set up as the output file in Atmosphere→ Model resolution → Single column model - its path is

/work/n02/n02/lboljka/SCMDATA

The output files might go to my usual output folder (this is something I am not sure of)

/home/n02/n02/lboljka/output

or in the umui_runs folder (name of file: "output_file_trace")

/home/n02/n02/lboljka/umui_runs/xlupb-257113814

Note that I had to rerun the thing to get this output as the folder otherwise deleted itself. Also in the job itself in umui window I tried using another name for output file "VN8.6_astex_new.nc" which is now the selected one in there, but before "VN8.6_astex_mod.nc" was used (this was just to try it out).

My bld.cfg is in

/home/n02/n02/lboljka/um/xlupb/umatmos/cfg

The executable (filename: "xlupb.exe") is in

/home/n02/n02/lboljka/um/xlupb/umatmos/bin

I hope this helps. I am not sure at what stage a problem occurred.
Thank you.

Best wishes

Lina

Last edited 4 years ago by lboljka (previous) (diff)

comment:2 Changed 4 years ago by grenville

  • Reporter changed from grenville to lbojka

comment:3 Changed 4 years ago by lboljka

Hi

I am now having problems with library:

see file

espp1$ /home/n02/n02/lboljka/umui_runs/xlupb-258180029/output_file_trace3

where

*********************************************************
UM Executable : /home/n02/n02/lboljka/um/xlupb/umatmos/bin/xlupb.exe
*********************************************************


/home/n02/n02/lboljka/um/xlupb/umatmos/bin/xlupb.exe: error while loading shared libraries: libifport.so.5: cannot open shared object file: No such file or directory
xlupb: Run failed

Do I even have all the necessary libraries connected to my account? like the netcdf one that I need for previous error and now for this one?

Thank you.

Best wishes

Lina

comment:4 Changed 4 years ago by lboljka

  • Resolution set to fixed
  • Status changed from new to closed
Note: See TracTickets for help on using tickets.