Opened 3 years ago

Closed 3 years ago

#1885 closed help (answered)

FATAL ERROR WHEN READING/WRITING MODEL DUMP

Reported by: nschutgens Owned by: um_support
Component: UM Model Keywords:
Cc: Platform:
UM Version: 8.4

Description

After you helped resolve #1877, I now have a run-time problem with the UM.

The experiment is xmria and can be found here: home/n02/n02/catm109/work/xmria/pe_output.

FATAL ERROR WHEN READING/WRITING MODEL DUMP It doesn't seem to be related to my disk quota and anyway apparently occurs during file read.

Change History (6)

comment:1 Changed 3 years ago by grenville

The problem is with a write - it's having trouble writing COARSE MODE (SOLUBLE) OC MMR.

Do you need to reconfigure $UKCA_INIT/xkjgja.da19991201_00 - if so, what's being changed?

Grenville

comment:2 Changed 3 years ago by nschutgens

xmria is a copy of a standard UKCA job xlavb with only few changes that I think should not matter greatly. Hence I'm really surprised by this error. Note that the message is confusing because it says there is an error during read (!) in a routine called Writeflds…

Here is the difference of xmria and xlavb:


Job xlavb Title RJ4.0 ARCHER GA4.0 vn8.4 UKCA CheST+GLOMAP-mode TS2000
Job xmria Title FirstAttempt?
Difference in window personal_gen

→ Model Selection

→ User Information and Submit Method

→ General details

Entry box: Account name:

Job xlavb: Entry is set to 'n02-XXXX'
Job xmria: Entry is set to 'n02-GASSP'

Entry box: Mail-id for notification of end-of-run

Job xlavb: Entry is set to 'nomail'
Job xmria: Entry is set to 'schutgens@…'

Entry box: Target Machine user-id:

Job xlavb: Entry is set to 'USERID'
Job xmria: Entry is set to 'catm109'

Difference in window subindep_Runlen

→ Model Selection

Input/Output? Control and Resources

→ Start Date and Run Length Options

Entry box: Days

Job xlavb: Entry is set to '0'
Job xmria: Entry is set to '5'

Entry box: Months

Job xlavb: Entry is set to '1'
Job xmria: Entry is set to '0'

Entry box: Years

Job xlavb: Entry is set to '1'
Job xmria: Entry is set to '0'

Difference in window subindep_FCM_Gen

→ Model Selection

→ FCM Configuration

→ FCM Extract directories and Output levels

Check box: Force FULL Build

Job xlavb: Entry is set to 'OFF'
Job xmria: Entry is set to 'ON'

Difference in window subindep_PostProc_Gen

→ Model Selection

→ Post Processing

→ Main Switch + General Questions

Radio button: Specify archiving system required

Job xlavb: Entry is set to 'HECToR archive '
Job xmria: Entry is set to 'No archiving system.'

comment:3 Changed 3 years ago by grenville

Odd - there is another job on ARCHER (xlnzb) which does a reconfiguration on xkjgja.da19991201_00 — please try using /work/n02/n02/luke/xlnzb/bin/qxreconf (just copy it into /work/n02/n02/catm109/xmria/bin) - that ran OK. I'm not sure why your reconfig doesn't work. We'll investigate more, but if Luke's works you can at least move forward.

comment:4 Changed 3 years ago by grenville

  • Status changed from new to pending

comment:5 Changed 3 years ago by nschutgens

Ok, this work-around worked.

comment:6 Changed 3 years ago by ros

  • Resolution set to answered
  • Status changed from pending to closed
Note: See TracTickets for help on using tickets.