Opened 4 years ago

Closed 3 years ago

#1913 closed help (answered)

CRUN Failure

Reported by: akpandeyjnu Owned by: um_support
Component: UKCA Keywords: crun failure
Cc: dstevens Platform: ARCHER
UM Version: 8.4

Description

Hello,

I have been trying to complete a 12 year 9 moths run on ARCHER. The job is xmlxp - running UKCA 8.4 in three months continuation steps. It was running well but crashes on 2nd July 2016. As it was taking 2-3 days in queue, therefore,I changed the run length and tried to run it in the 1-month chunk. But again it failed twice.

The leave file contains following error:-

Server process: … Ending
0+1 records in
0+1 records out
22534 bytes (23 kB)

The leave file of the job are in /home/n02/n02/alok/output

leave files : (after run length change from 8 hours to 2:35 Hours)
Jul 5 16:49 - xmlxp000.xmlxp.d16187.t123008.leave
Jul 5 11:23 - xmlxp000.xmlxp.d16186.t180104.leave

leave file : (before run length and chunk length change)
Jul 4 13:29 xmlxp000.xmlxp.d16184.t060556.leave

I got the similar error a few weeks ago, but after resubmission it starts working, but now it's not.

I am unable to find out the error.

Thanks

Alok

Change History (5)

comment:1 Changed 4 years ago by grenville

Alok

Please give us permission to view your files

chmod -R g+rX /home/n02/n02/alok
chmod -R g+rX /work/n02/n02/alok

Grenville

comment:2 Changed 4 years ago by akpandeyjnu

Hi Grenville,

I have changed the permissions for work and home.

I hope you can view the files now.

Regards
Alok

comment:3 Changed 4 years ago by grenville

Alok

The leave files alspo say this (I only looked at 2):

????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
???!!!???!!!???!!!???!!!???!!!???!!! ERROR ???!!!???!!!???!!!???!!!???!!!???!!!?
? Error in routine: UP_ANCIL
? Error Code: 500
? Error Message: REPLANCA: error finding next lookup entry for field: 7
? Error generated from processor: 0
? This run generated 8 warnings
????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

so it looks like one of the ancillary files has missing data. The UM doesn't make finding this easy - I think its your ozone file - please check it.

Grenville

comment:4 Changed 4 years ago by grenville

  • Status changed from new to pending

comment:5 Changed 3 years ago by ros

  • Resolution set to answered
  • Status changed from pending to closed

Ticket closed due to inactivity.

Note: See TracTickets for help on using tickets.