Opened 3 years ago

Closed 3 years ago

#1972 closed help (fixed)

Trying to add a tracer to UM8.4

Reported by: s1016670 Owned by: um_support
Component: UM Model Keywords:
Cc: Platform: ARCHER
UM Version: 8.4

Description

Hi,

I'm trying to add in a single tracer to UM8.4, ie. section 33 item 1. I've turned it on in the UMUI, I've made a stashfile with its info in it, I've made an ancillary to initialize it to. I'm not sure it reconfigures, and it certainly doesn't run.

I don't think I've ever been able to reconfigure a job successfully outside of a tutorial, so that might be an issue. But I'm not sure what to do about it. The jobid is xmtwc.

  • Cameron

Attachments (1)

xmtwc000.xmtwc.d16257.t113736.rcf.leave (44.9 KB) - added by s1016670 3 years ago.

Download all attachments as: .zip

Change History (4)

Changed 3 years ago by s1016670

comment:1 Changed 3 years ago by willie

Hi Cameron,

The reconfiguration seems to have worked. It produced an output with no NaNs? in it and it contains the tracer you wanted.

The latest leave file shows the model is unstable however: afer running well for most of the first day, GCR(2) failed to converge towards the end. This can sometimes be over come by halving the timestep.

Regards
Willie

comment:2 Changed 3 years ago by s1016670

Hi Willie,

I was struggling to find info on how to reconfigure the model in general, but I've figured it out now. Just gotta make sure everything is 'ticked' in the umui… I've added the tracer in, and reconfiguring it made it run.

The subsequent crashing of the model is from a failed attempt to loosely nudge that tracer to follow PV spatial patterns in atm_step- something I'm still working on, but which is not particularly relevant to this ticket.

  • Cameron

comment:3 Changed 3 years ago by willie

  • Resolution set to fixed
  • Status changed from new to closed

Hi Cameron,

Great. OK I'll close this ticket. If you have further problems you can always create a new ticket.

Willie

Note: See TracTickets for help on using tickets.