Opened 2 years ago

Closed 2 years ago

#2296 closed help (fixed)

xcs job is running but gcylc shows empty window

Reported by: marcus Owned by: ros
Component: Rose/Cylc Keywords: gcylc, xcs
Cc: Platform: NEXCS
UM Version: 10.6

Description

Hi, my job u-ar286 is currently running on the xcs, in the pe_output directory the log file ar286.fort6.pe_00 is being written to, however the gcylc window for u-ar268 is empty and the status bar shows: stopped with 'running'. Please how can I get my job back into gcylc?

Change History (5)

comment:1 Changed 2 years ago by ros

Hi Marcus,

Looks like your suite daemon has stopped running on exvmscylc. Close down your gcylc window. You will then need to restart the suite by running rose suite-run --restart on exvmsrose. It will then check on the status of the run and display in a new gcylc window.

Cheers,
Ros.

Last edited 2 years ago by ros (previous) (diff)

comment:2 Changed 2 years ago by marcus

Hi Ros,

Thanks for replying so quickly. Just to make sure I understand correctly, I should execute rose suite-run --restart on exvmsrose even while the suite is currently running? It won't interrupt the running suite?

Many thanks,
Marcus

comment:3 Changed 2 years ago by ros

  • Owner changed from um_support to ros
  • Status changed from new to accepted

Hi Marcus,

Yes that is correct. The suite itself isn't running at the moment that's the problem. The model run that is currently running on XCS is currently orphaned. When you restart the suite it checks on the status of its tasks/jobs and continues. In this situation, it will detect that the model is currently running and wait for it to finish before doing anything else.

Hope that helps clarify.
Cheers,
Ros.

comment:4 Changed 2 years ago by marcus

Thank you for explaining, Ros. It's working now after the restart.
Many thanks,
Marcus

comment:5 Changed 2 years ago by ros

  • Resolution set to fixed
  • Status changed from accepted to closed
Note: See TracTickets for help on using tickets.