Opened 2 years ago

Closed 2 years ago

#2331 closed help (fixed)

Suite stopped with running

Reported by: s.varma13 Owned by: um_support
Component: UM Model Keywords: stopped with running
Cc: Platform: Monsoon2
UM Version: 10.8

Description

Hi,

My suite u-as691 has stopped with running after 2 years from the start of the simulation. It is a 26 year simulation. What should I do get this suite running again?

Many thanks

Sunil

Change History (7)

comment:1 Changed 2 years ago by s.varma13

Hi

Just wondering if anyone has had a chance to look at my query? Should I just start a new run? This has happened before on a much shorter run, so I just started it again and it completed. As this is a longer one, I wanted to check if there is something I can do while it it is still running and also if this happens half way through a long run.

Many thanks

Sunil

comment:2 Changed 2 years ago by willie

Hi Sunil,

At the cycle time 19910601T0000Z, it looks like the communications with the postproc has timed out after seven tries and this has stopped the suite - see the end of the job.err file for the atmos_main task. This final cycle only completed 1160 time steps instead of the 2232 in the previous cycle.

I'm not sure why the communications have failed, so just repeat the run starting with this cycle. If it fails again, then we'll deal with that later.

Regards
Willie

comment:3 Changed 2 years ago by s.varma13

Hi Willie,

Thanks a lot.

I am not sure how to repeat the run starting from this cycle. Cuuld you please let me know?

Best wishes
Sunil

comment:4 Changed 2 years ago by ros

Hi Sunil,

Just to add to what Willie said. There was maintenance on Monsoon on Tuesday so this will likely have interrupted the run. Tuesday is the regular maintenance slot so if runs stop during this time just restart them.

Cheers,
Ros.

comment:5 Changed 2 years ago by willie

Hi Sunil,

If the suite is still running and shows the failing task, just retrigger it. If it is not running then set the model basis time to 19910601T0000Z and just run the suite again.

Regards
Willie

comment:6 Changed 2 years ago by s.varma13

Hi Ros and Willie,

Many thanks. The suite was still runing so I have restarted it.

Best wishes

Sunil

comment:7 Changed 2 years ago by willie

  • Resolution set to fixed
  • Status changed from new to closed
Note: See TracTickets for help on using tickets.