Opened 6 months ago

Closed 6 months ago

#2477 closed help (answered)

cray-mpich conflict

Reported by: ggxmy Owned by: um_support
Priority: normal Component: UM Model
Keywords: mpich Cc:
Platform: ARCHER UM Version: 8.2

Description

Dear CMS,

Compiling my job failed with messages like below;

cray-mpich/7.5.5(34):ERROR:150: Module 'cray-mpich/7.5.5' conflicts with the currently loaded module(s) 'cray-mpich/7.1.1'
cray-mpich/7.5.5(34):ERROR:102: Tcl command execution failed: conflict cray-mpich

This seems to be the same problem as #2299 . The .leave file includes some other error messages like these;

/home/n02/n02/masara/um/tewnb/umatmos/ppsrc/UM/control/c_code/portio2a.c: In function 'um_str_split':
/home/n02/n02/masara/um/tewnb/umatmos/ppsrc/UM/control/c_code/portio2a.c:6429: error: 'for' loop initial declaration used outside C99 mode
/home/n02/n02/masara/um/tewnb/umatmos/ppsrc/UM/control/c_code/portio2a.c:6434: error: redefinition of 'i'
/home/n02/n02/masara/um/tewnb/umatmos/ppsrc/UM/control/c_code/portio2a.c:6429: error: previous definition of 'i' was here
/home/n02/n02/masara/um/tewnb/umatmos/ppsrc/UM/control/c_code/portio2a.c:6434: error: 'for' loop initial declaration used outside C99 mode
/home/n02/n02/masara/um/tewnb/umatmos/ppsrc/UM/control/c_code/portio2a.c: In function 'file_op_':
/home/n02/n02/masara/um/tewnb/umatmos/ppsrc/UM/control/c_code/portio2a.c:6542: error: 'for' loop initial declaration used outside C99 mode
touch /home/n02/n02/masara/um/tewnb/umatmos/done/ios_client_coupler.done
fcm_internal compile failed (256)
# Time taken:            0 s=> gcc -o portio2a.o -I/home/n02/n02/masara/um/tewnb/umatmos/inc -I/home/n02/n02/masara/um/tewnb/baserepos/JULES
/inc -I/home/n02/n02/masara/um/tewnb/baserepos/UMATMOS/inc -c /home/n02/n02/masara/um/tewnb/umatmos/ppsrc/UM/control/c_code/portio2a.c
gmake: *** [portio2a.o] Error 1
gmake: *** Waiting for unfinished jobs....
# Time taken:            0 s=> gcc -o pio_data_conv.o -I/home/n02/n02/masara/um/tewnb/umatmos/inc -I/home/n02/n02/masara/um/tewnb/baserepos/
JULES/inc -I/home/n02/n02/masara/um/tewnb/baserepos/UMATMOS/inc -c /home/n02/n02/masara/um/tewnb/umatmos/ppsrc/UM/control/c_code/pio_data_co
nv.c
mv pio_data_conv.o /home/n02/n02/masara/um/tewnb/umatmos/obj
# Time taken:            0 s=> ftn -o atm_fields_bounds_mod.o -I/home/n02/n02/masara/um/tewnb/umatmos/inc -I/home/n02/n02/masara/um/tewnb/ba
serepos/JULES/inc -I/home/n02/n02/masara/um/tewnb/baserepos/UMATMOS/inc -e m -h noomp -s real64 -s integer64 -hflex_mp=intolerant -g -I /wor
k/y07/y07/umshared/gcom/cce/gcom4.5/archer_cce_mpp/inc     -h omp -c /home/n02/n02/masara/um/tewnb/umatmos/ppsrc/UM/control/top_level/atm_fi
elds_bounds_mod.f90
mv atm_fields_bounds_mod.o /home/n02/n02/masara/um/tewnb/umatmos/obj
# Time taken:           22 s=> gmake -f /home/n02/n02/masara/um/tewnb/umatmos/Makefile -j 4 all
gmake -f /home/n02/n02/masara/um/tewnb/umatmos/Makefile -j 4 all failed (2) at /fs2/y07/y07/umshared/software/fcm-2016.12.0/bin/../lib/FCM1/
Build.pm line 611
cd /home2/n02/n02/masara
Build failed on Thu May 31 14:29:01 2018.
->Make: 22 seconds
->TOTAL: 313 seconds
UMATMOS build failed

This is my first attempt to run this version of the model so I might have missed something very basic. Could you please help me? My job is tewnb and I created it based on xlhub.

Thanks,
Masaru

Change History (2)

comment:1 Changed 6 months ago by willie

Hi Masaru,

xlhub is a run only job. It used the executables from xkztj, so you need to take a copy of xkztj and run it to build the executables. Then, back in tewnb, enter the paths to the executables at the bottom of the "Compile and run options for the Atmosphere and Reconfiguration page.

Regards
Willie

comment:2 Changed 6 months ago by ggxmy

  • Resolution set to answered
  • Status changed from new to closed

OK, thanks.
Masaru

Note: See TracTickets for help on using tickets.