Opened 12 years ago

Closed 11 years ago

#269 closed help (fixed)

Problem building HadCM3 on Eddie

Reported by: mjm Owned by: um_support
Component: UM Model Keywords: HadCM3
Cc: Platform:
UM Version: 4.5

Description

Hello

A model that has been built before now fails, and I;d like a bit of guidance on where to look as the named script is presumably one of those that gets created, used and removed…

To my knowledge nothing has changed in the way we use setvars and modules on Eddie. The error is, in the .compile.leave file:

*

Starting script : qsprelim
Starting time : Thu Apr 23 10:04:49 BST 2009

*

/exports/work/geos_sages_workspace/mjm/um/tmp/modscr_xdrub/qsprelim: Executing setup

qxsetup: error while loading shared libraries: libmpi_f90.so.0: cannot open shared object file: No such file or directory
/exports/work/geos_sages/CESD/um/vn4.5/scripts/qssetup: Job failed

The leave file is /exports/work/geos_sages_workspace/mjm/um/umui_out/ xdrub000.xdrub.d09113.t100400.comp.leave

Any guidance is welcome!
Regards
Mike

Change History (2)

comment:1 in reply to: ↑ description Changed 12 years ago by jeff

Hi Mike

qxsetup: error while loading shared libraries: libmpi_f90.so.0: cannot open shared object file: No such file or directory

This is the problem, when running qxsetup it can't load this shared library (libmpi_f90.so.0). If you run ldd on qxsetup it should tell you where it is getting the libraries from. From my login shell it says

libmpi_f90.so.0 ⇒ /usr/local/Cluster-Apps/openmpi/intel/64/1.2.4/lib/libmpi_f90.so.0 (0x0000002a9566c000)

I guess this path will change with different modules loaded. This looks like a problem for your local IT support, maybe they have made some changes recently?

I hope this helps narrow the problem down a bit.

Jeff.

comment:2 Changed 11 years ago by jeff

  • Resolution set to fixed
  • Status changed from new to closed
Note: See TracTickets for help on using tickets.