Opened 2 months ago

Closed 3 weeks ago

#3419 closed help (answered)

Back-end never delivered its pid (but may be different from previous issues)

Reported by: ggxmy Owned by: um_support
Component: UM Model Keywords:
Cc: Platform: Monsoon2
UM Version: 10.7

Description

Dear CMS,

My suite, u-bx014, crashed with an error message "Back-end never delivered its pid" at the end of job.err. I thought I knew how to fix this problem. But unlike the previous cases I reported in #3353, either perturbing the dump file or changing n_conv_calls didn't change the result.

work/20190601T0000Z/coupled/ocean.output shows the following instead of an unphysical value of velocity;

      time step is    =  2700. you choose to write pcbias at nn_bias_itwrt  =  15 and end of iau is rday/rdt= 32.
 Euler time step switch is  1

 ===>>> : E R R O R
         ===========

 STOP
 Critical errors in NEMO initialisation
 huge E-R-R-O-R : immediate stop

Could you help me fixing this problem?

Thanks,
Masaru

Change History (3)

comment:1 Changed 2 months ago by grenville

Masaru

u-bx014 produced some odd error messages for cycle 20190501T0000Z; postproc_cice for example, failed with

[FAIL] check_directory: Exiting - Directory does not exist: /home/d03/myosh/cylc-run/u-bx014/work/20190501T0000Z/postproc_cice/../coupled

Have you tried to retrigger the postproc tasks?

Grenville

comment:2 Changed 2 months ago by ggxmy

HI Grenville,

Thanks for looking into the issue. As far as I can tell I only retriggered 'coupled' although I can't be completely sure…

Masaru

comment:3 Changed 3 weeks ago by ros

  • Resolution set to answered
  • Status changed from new to closed
Note: See TracTickets for help on using tickets.