Opened 10 years ago

Closed 10 years ago

#403 closed help (fixed)

N144 HadAM3 vn4.5 compiles but doesn't run

Reported by: agt Owned by: lois
Component: UM Model Keywords: n144 login node batch
Cc: Platform:
UM Version: 4.5

Description

Dear all,

I'm trying to run vn4.5 at N144 in the atmosphere only. I am trying run xesyc (derived from Nick's xduia). I have removed the relvent mods and references to the KPP slab model, which I don't need, and setup to work as an AGCM. The model seems to compile ok (see e.g. ~agt/um/umui_out/xesyc000.xesyc.d10078.t124418.comp.leave ).

However, it very quickly falls over in the run. The key error message in xesyc000.xesyc.d10078.t124418.leave seems to be, "[unset]: _pmi_init: _pmi_preinit encountered an internal error". Google tells me two results (one from hector, the other also a Cray) that this implies something is attempting to execute on login nodes rather than in the batch system.

Any help appreciated!

Andy

Change History (4)

comment:1 follow-up: Changed 10 years ago by lois

  • Owner changed from um_support to lois
  • Status changed from new to assigned

Hello Andy,

there have been a couple of reports of strange errors yesterday and today which I think are system errors. I suggest you send this error to the HECToR helpdesk and see what they think, it looks more like a system problem.

Lois

comment:2 in reply to: ↑ 1 Changed 10 years ago by agt

Ok, I've done so, and they've passed it on to NAG. Will see what happens…

cheers,

Andy

comment:3 Changed 10 years ago by agt

Lois,

problem solved. It was a lack of script_fix.mod which wasn't in the original job for some reason. At least I have a couple of output files now…

Andy

comment:4 Changed 10 years ago by lois

  • Resolution set to fixed
  • Status changed from assigned to closed

Great, I am glad that it is fixed. Have you told HECToR to cancel the query?

Lois

Note: See TracTickets for help on using tickets.