Opened 7 years ago

Closed 7 years ago

#946 closed error (fixed)

apsched: the confirmed user ID is different from this claim's user ID

Reported by: thomas Owned by: ros
Component: UM Model Keywords: qsatmos, apsched
Cc: Platform: <select platform>
UM Version: 8.0

Description

On submitting compile+reconf+run UM job to hector via UMUI from PUMA (SUBMIT button), compile+reconf are successful and generate the expected output including executables, but the run stage fails, with the message below. I've set up the ssh on puma following the NCAS modelling guide page (http://cms.ncas.ac.uk/index.php/monsoon/1471-ssh-setup), with no (empty) passphrase.

*

Job started at : Tue Oct 30 18:09:10 GMT 2012
Run started from UMUI

cp of xhccn, extra diags
This job is running on machine hector-xe6-12,
using UM directory /work/n02/n02/hum,
*

Starting script : qsatmos
Starting time : Tue Oct 30 18:09:11 GMT 2012

*

/work/n02/n02/tht/um/xhtga/bin/qsatmos: Executing setup

STOP

/work/n02/n02/tht/um/xhtga/bin/qssetup: Job terminated normally

/work/n02/n02/tht/um/xhtga/bin/qsatmos: Executing model run

*
UM Executable : /work/n02/n02/tht/um/xhtga/bin/xhtga_ga30.exe
*

apsched: the confirmed user ID is different from this claim's user ID
xhtga: Run failed
*

Ending script : qsatmos
Completion code : 1
Completion time : Tue Oct 30 18:09:12 GMT 2012

*

/work/n02/n02/tht/um/xhtga/bin/qsmaster: Failed in qsatmos in job xhtga
*

Starting script : qsfinal
Starting time : Tue Oct 30 18:09:12 GMT 2012

*

/work/n02/n02/tht/um/xhtga/bin/qsfinal: Error in exit processing after model run
Failed in model executable

/work/n02/n02/tht/um/xhtga/bin/qsfinal: Model xhtga - Error: No history files
*

Ending script : qsfinal
Completion code : 135
Completion time : Tue Oct 30 18:09:12 GMT 2012

Change History (2)

comment:1 Changed 7 years ago by ros

  • Owner changed from um_support to ros
  • Status changed from new to accepted

Hi Thomas,

The "apsched" error is a HECToR problem that shows up from time to time. It's mentioned on the HECToR website somewhere, unfortunately I can't currently find it. Just resubmit the job to run and it should be fine.

You also say you have set up ssh from PUMA to HECToR with an empty passphrase, please do NOT use an empty passphrase as this is a security issue and could allow hackers onto HECToR or other computers. Always make sure you enter a passphrase when setting up ssh-agent.

Regards,
Ros.

comment:2 Changed 7 years ago by ros

  • Platform set to <select platform>
  • Resolution set to fixed
  • Status changed from accepted to closed
Note: See TracTickets for help on using tickets.